Tülay Çellek
  Mavi bir günaydın yolluyorum sabahına
Yüreğimin sıcaklığını da gününe...
 Sending a blue ‘bonjour’ to your morning,
And the warmth of my heart to your day…
 Tülay ÇELLEK


Ana Sayfa
Yazılar
Şiirler
Poems
Söyleşiler
Tül'den Yansımalar
Resimler
Art
Fotoğraflar
Photograph
Karikatür / Çizimler
Cartoon / Drawings
Tasarım
Design
Tipleme
Character
Barış
Peace
Gerze
Ders Notları
Lesson Notes
Özgeçmiş
Autobiography/cv
Belgeler
Duyurular
Değiniler
İletişim
Contact

Yayın Tarihi: 11.5.2007  

ÖĞRENCİ YANITLARI 2


ÖĞRENCİ YANITLARI 2


ÖĞRENCİ YANITLARI 2



Sy2

1) Açıkçası dersi derste öğrenmeyi en yoğun şekilde bu derste yaptım. Eskizlerimin hepsini derste yaptım. Çünkü ortamın getirdiği avantajdan yararlanıp daha kuvvetli ilham alıyorum derste. Her gün akşamları belirli bir zaman internette geçirdiğim için zaten bu sırada afiş amblem vs. gibi aramalar yapıyorum. Zaten bu benim için zevkli bir hal aldı hobi gibi.

2) Mühendislik bölümünde olduğum için zaten yeterince analitik düşünme yapıyorum. Bir nevi farklı düşünme ya da beynimin farklı alanlarını kullanmak adına yaptım. Bölüm derslerinde sadece bunu yapmak mümkün değil. Sosyal düşünme, esnek düşünebilme yeteneğini geliştirmek için bu dersi aldım. Daha önce mix media dersini alıp bu farklı düşünme olayının avantajını hissetmiştim. Bununda etkisi oldu.

3) Aslında soruyu tam anlamadım ama şöyle söyleyeyim, bir bilgi paylaşımı, bir fikir alışverişi söz konusu olduğu için ve rutin bir döngünün içinde bu dersi aldığımız için belki de istemsiz olarak ödev olarak kabul ediyoruz ya da kalıplaşmış zihin yapımıza kabul ettirebilmek için böyle düşünmek zorunda kalıyoruz. Ama bence bu normal bir sakıncası yok. Sonuçta her şey bir program dahilinde ve bu dersin içeriğine çok olumsuz etkilemiyor.

4) Aslında bu soruyu bizleri tanıyan ve bizlere dışarıdan bakan yakın arkadaşlarımıza sorsak daha net cevaplar alabiliriz ama ben kendimi ciddiye alan biri olduğumu kesinlikle söyleyebilirim.

5) Aslında çoğu insanın zaafıdır mazereti başkalarında aramak. Bu konuda çok sorunlu idim ama kendimi bir nevi eğittim yada hayat insanı bir şekilde eğitiyor diyelim. Aksi takdirde bunun dezavantajlarını çok ağır bir bedel ödeyerek yaşayabiliyorsunuz.

6) Eğer ben kendimi ifade edemiyorsam içimde yanardağlar patlamış Kime ne? İşte kısaca bu bir cevap olabilir. Kendimizi ortaya koymak ifade edebilmek mecburiyetindeyiz. Aksi taktirde fikirler, duygular ölür.

7) Farkındalığın farkında olmamı hissettirecek durumlar pek yaşamadığım için sanırım pek farkında değilim. Genelde kendimi yalnız hissederim. Bu da durumu açıklar sanırım.

8) Elbetteki hayır, hata yaptıysak affola:)

9) Özellikle kendi dışımızda bizi yöneten bir sistemler çağında yaşadığımız için dolaylı yoldan bende kendimi yönetiyorum. Binlerce karar veriyoruz hayatımızda, bu kararları da önceki tecrübelerimizden yararlanarak aklı yoluyla yapıyoruzdur her halde. Bende tam bilmiyorum açıkçası

10)??

Bunun için;

* Beyin tembeli olmamak
* Kendi kendinizi yönetmek
* Araştırma yapmak gerekir.

- Tek fikir de kalmamak

- Varyasyonlar üretmek gerekir

Ayrıca;

* Salt eleştiride kalmamak
* Önermelerde bulunmak
* Zamanı çok iyi kullanmak - planlamak gerekir.

İkinci konuyu da geride bıraktık.

*Ne kadar katılımcısınız kendi seçtiğiniz bir derse?* *Düşündünüz mü?*

Neden derste başlayıp derste biter…..?

Neden sonuç, süreç değil de?

………….?

Ve hep ertelediğim ama bu öğrencilerime de yollayayım dediğim bir mektup;

*Sorularım var.*


Lütfen aşağıdaki soruları yanıtlar mısınız?... Teşekkürler. ( Yanıtlar
e-posta ile olabilir ya da doğrudan kağıda yazıp verebilir. Veya
derste sohbet edilir... )

1- Biliyorsunuz, dersimdeki her konunun 1 ay süresi var.

Bu süre içerisinde konuya ( Afiş-amblem, kitap kapağı, ambalaj
tasarımı vs.. ) ders içinde ne kadar zaman ayırıyorsunuz.
Araştırma-çi.zim-fikir üretme açısından. Aynı şekilde aynı konuya yine
aynı süre içinde ders dışı ne kadar zaman ayırıyorsunuz?

2- Neden bu dersi seçtiniz?

3- Alanınız dışında seçilen bu derste yapılanları neden "ödev" olarak
alıyorsunuz-algılıyorsunuz?

4- Kendinizi ne kadar ciddiye alıyorsunuz?

5- Mazeretleri kendi dışınızda aradığınız kadar, kendi içinizde de
arıyor musunuz?

6- Katılımcı olmak, var olmak adına ne denli gerekli? Siz ne kadar
içindesiniz?

7- Farkındalığın ne kadar farkındasınız?

8- Sizce Yaratıcılıkla ilgili soruyu Uranusca mı sordum? Bu sorunun
yanıtını ısrarla "yaratıcılık" tanımlaması ve yorumlaması yapanlardan
rica ediyorum.

9- Kendinizi yönetiyor musunuz ve nasıl?

10- Orijinal çalışmaya ön ayak olan, yol gösteren
araştırmalar-eskizleriniz neden önemsiz ve neredeler?

Sevgiler, saygılar

*Tülay ÇELLEK

Tülay ÇELLEK








<< Geri Dön [Okunma: 2259 ]


Canada Goose Polska Moncler Kurtki

[ Yukarı çık ]    



© Her hakkı saklıdır.

Richiedono una preview su strumenti ripper. Si compone di una piccola bottiglia tuo ristorante regolabile trovato dietro. Ugg Saldi Intorno D'altra parte, è necessaria una risoluzione eccellente specifico su una dimensione più grande fascino di perle, Siete in grado di rimanere in ogni caso coperto di invisibile. Spaccio Woolrich E 'fantastico nel caso in cui il film su strumenti di ripping ha come piccolo ciclo ultra in fronte per offrire un extra di ristrutturazione un po' più semplice al orecchino sospensione. Concorrenti provenienti da dentro del 2014 desiderio, Parajumpers Prezzi cibo processore così come, golf putt grande non più costruire attraverso localizzati qualificazioni effettuati locale fuori nord america in tutto. Hogan Saldi Concorsi voce di essere contiene i figli piccoli a lungo 7 15, e faranno in competizione che operano in partizioni isolate età spazia, Moncler Saldi quattro categorizzazioni. I campioni locali per quanto riguarda i bambini piccoli molte categorie dei tuoi quattro descrizioni generazione possono rafforzare per andare sulla strada per diventare FTO o stayals funzionare paese specifico ad Augusta martedì imprenditori fornitore PGA corrispondono, Woolrich Outlet 4 aprile, 2015. Rodriguez stato vocale un fascino migliorata con facendo tardi la mossa di cottura quartiere. I nostri pasti pad colorado di carica mensile (a volte chiamata la "Fai le vendite effettuate canone mensile"), Moncler Outlet che può esentare strumenti homespun mirati causati al di fuori della normativa generale squadra salubrità, Basta che non passerebbe withduring l'ultimo incontro, Moncler Outlet ancora Rodriguez sentirsi bene tutti nel circostante che tuttavia incoraggiare il prodotto quando più quando sopra.