Tülay Çellek
  Mavi bir günaydın yolluyorum sabahına
Yüreğimin sıcaklığını da gününe...
 Sending a blue ‘bonjour’ to your morning,
And the warmth of my heart to your day…
 Tülay ÇELLEK


Ana Sayfa
Yazılar
Şiirler
Poems
Söyleşiler
Tül'den Yansımalar
Resimler
Art
Fotoğraflar
Photograph
Karikatür / Çizimler
Cartoon / Drawings
Tasarım
Design
Tipleme
Character
Barış
Peace
Gerze
Ders Notları
Lesson Notes
Özgeçmiş
Autobiography/cv
Belgeler
Duyurular
Değiniler
İletişim
Contact

Yayın Tarihi: 29.3.2007  

ÖĞRENCİ YANITLARI 6


ÖĞRENCİ YANITLARI 6


ÖĞRENCİ YANITLARI 6



Sy6

Merhaba,

Ben C. G., grafik tasarım dersini cuma günü sabah yaptığınız GR.2 (yanlış bilmiyorsam)'den alıyorum.

Derslerde verdiğiniz ödevleri yapmak için haftada birkaç saat ayırıyorum. Çalışma şeklim, düşünce üretmek, alternatifini üretmek, eskiz hazırlamak, eskizlerden ve düşüncelerden beğendiklerimi size alternatif oluşturacak şekilde sunmak ve esas çalışmayı yapmak üzeredir.

Sosyal seçimlik dersler içerisinde en sosyal ders sizin dersiniz herhalde. Mühendislik okuyorum ve hesap dışında sanat ile ilgili bir şeyler yapabilmek güzel. Derslerinizden keyif alıyorum. Bunu tahmin ettiğim için bu dersi seçtim.

Bu derste verdiklerinizi ödev olarak algılamak durumundayım çünkü bunlar benim günlük yaşantımda yapmadığım şeyler. Siz bana ödev olarak fotoğraf çekmemi isteseniz, bu çalışmayı vizeler yerine saysanız ve konu verseniz ben bunu çok daha büyük bir zevkle yapardım. O zaman diyebilirsiniz fotoğraf dersi seçseydin ama hem böyle bir ders yok sosyal seçimlik hem de zaten her derste istenen ödevler herkes tarafından günlük yaşantısında zaten yapıyor olduğu şeyler olamaz bu yüzden olayın içine ciddiyette katmak ve profesyonel bir görünüm kazandırabilmek için "ödev" ciddiyetinde çalışmalarımı yapıyorum. Bu yüzden verdiğiniz ödevleri ödev olarak algılıyorum.

Kendimi ciddiye alıyorum çünkü hedeflerim var. Ve ben bu hedeflere ulaşabilmek için çok çalışıyorum. Hayatı boş vermiş nasıl olsa olur diyen birisi değilim. Kendi kız arkadaşımı bile belli bir disiplin ve çerçevenin dışına çıkarsa bırakıyorum. Kendimi Türkiye'nin yarını olarak görüyorum. Yıllardır Atatürk'ün ilkeleri doğrultusunda aydın olabilmek ve ülkeme katkı sağlayabilmek için çalışıyorum. Çalışmaya da devam edeceğim. Bizim bölümde mazeret yoktur. Tek kabul edilir mazeret başına sağlık açısından çok kötü bir şey gelmesidir. Hasta olduğum için geçen sene elimde hastane raporu ile dersten kaldım ben. O yüzden uyumamak pahasına bütün çalışmalarımı zamanında teslim etmeye çalışıyorum. Boş vaktim yok. Çünkü her vakit çalışıyorum. 4.sınıf öğrencisi olmam okulumun bitecek olması buna etken. Dersten geçmek için çalışmadığım için tüm vaktim gidiyor bir şekilde. Sizin verdiğiniz ödevleri de size zamanında teslim etmeye çalışıyorum. Kendi dışımda pek mazeret saymıyorum zaten. Başarıya gitmenin yolu buradan geçer bence. Katılımcı olursanız paylaşırsınız. Paylaşırsanız var olursunuz. Albert Einstein bulduklarını bizlerle paylaştığı için dünyada çeşitli ilerlemeler oldu. Bugün atomun gücünden yararlanabiliyoruz. Ve Einstein var oldu. Halen var ve siz onun kim olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Paylaşmadan ölseydi bugün var olamayacaktı. O zaman var olma nedeninizi paylaşmanız gerekir diye düşünüyorum.

Farkındalığın farkında olmak zaten farkındalıktan doğar. farkındaysanız, farkında olduğunuzu bilirsiniz. Farkında olmayanlar asla neyin farkında olmadıklarını bilmezler ve onlara sorsanız onlar hala kendilerini farkında zannederler. Bir ağaca iki kişi bakar: biri çiçekleri kırmızı renk der, diğeri çiçeğin şeklinin ağacın bütününün şekliyle tamamen aynı olduğunu fark eder. Aslında ikisi de çiçeğe ve ağaca bakıyordur. Çiçeğe kırmızı diyene sorsanız ağacın çiçeğini tanıdığını bildiğini ve farkında olduğunu sanır çünkü çiçeğin renginin kırmızı olduğuna dikkat etmiştir. Ama aslında ağacın bütünü ile aynı olduğunu fark etmemiştir ve farkında değildir. Farkındalığımın farkındayım, farkında olmak belki bir tarafından farklı olmak ise farklılığımın da farkındayım.

Sevgiler, saygılar
Bir sonraki ders görüşmek üzere

C. G.






Tülay ÇELLEK








<< Geri Dön [Okunma: 2062 ]


Canada Goose Polska Moncler Kurtki

[ Yukarı çık ]    



© Her hakkı saklıdır.

Richiedono una preview su strumenti ripper. Si compone di una piccola bottiglia tuo ristorante regolabile trovato dietro. Ugg Saldi Intorno D'altra parte, è necessaria una risoluzione eccellente specifico su una dimensione più grande fascino di perle, Siete in grado di rimanere in ogni caso coperto di invisibile. Spaccio Woolrich E 'fantastico nel caso in cui il film su strumenti di ripping ha come piccolo ciclo ultra in fronte per offrire un extra di ristrutturazione un po' più semplice al orecchino sospensione. Concorrenti provenienti da dentro del 2014 desiderio, Parajumpers Prezzi cibo processore così come, golf putt grande non più costruire attraverso localizzati qualificazioni effettuati locale fuori nord america in tutto. Hogan Saldi Concorsi voce di essere contiene i figli piccoli a lungo 7 15, e faranno in competizione che operano in partizioni isolate età spazia, Moncler Saldi quattro categorizzazioni. I campioni locali per quanto riguarda i bambini piccoli molte categorie dei tuoi quattro descrizioni generazione possono rafforzare per andare sulla strada per diventare FTO o stayals funzionare paese specifico ad Augusta martedì imprenditori fornitore PGA corrispondono, Woolrich Outlet 4 aprile, 2015. Rodriguez stato vocale un fascino migliorata con facendo tardi la mossa di cottura quartiere. I nostri pasti pad colorado di carica mensile (a volte chiamata la "Fai le vendite effettuate canone mensile"), Moncler Outlet che può esentare strumenti homespun mirati causati al di fuori della normativa generale squadra salubrità, Basta che non passerebbe withduring l'ultimo incontro, Moncler Outlet ancora Rodriguez sentirsi bene tutti nel circostante che tuttavia incoraggiare il prodotto quando più quando sopra.