Tülay Çellek
  Mavi bir günaydın yolluyorum sabahına
Yüreğimin sıcaklığını da gününe...
 Sending a blue ‘bonjour’ to your morning,
And the warmth of my heart to your day…
 Tülay ÇELLEK


Ana Sayfa
Yazılar
Şiirler
Poems
Söyleşiler
Tül'den Yansımalar
Resimler
Art
Fotoğraflar
Photograph
Karikatür / Çizimler
Cartoon / Drawings
Tasarım
Design
Tipleme
Character
Barış
Peace
Gerze
Ders Notları
Lesson Notes
Özgeçmiş
Autobiography/cv
Belgeler
Duyurular
Değiniler
İletişim
Contact

Yayın Tarihi: 28.3.2007  

ÖĞRENCİ YANITLARI 5


ÖĞRENCİ YANITLARI 5


ÖĞRENCİ YANITLARI 5

Sy5

Tülay Hanım,

2. Öncelikle bu sorudan başlamam umarım bir sorun olmaz. Dersinizi grafik tasarıma, sanat dallarına olan ilgim sebebiyle seçtim. Ancak ilk gün sorduğunuzda da cevapladığım üzere sizi arkadaşlarımdan duyuyordum. Hakkınızda bu kadar güzel şeyler düşünen insanlara sahip olabilmeniz bende öncelikle saygı uyandırıyor. Arkadaşlarım da muhakkak seçmemi söylediklerinden dersinizi daha bir isteyerek seçtim. İyi ki de seçmişim.

1. Her konunun süresinin 1 ay olduğunu biliyorum. Derste belki çok vakit ayıramıyorum ancak evde oldukça uğraşıyorum. Derste neden bilemiyorum ancak pek konsantre olamıyorum. Projeleri evde yapmak belki daha hoşuma gidiyordur. Okul biraz curcunalı geçiyor. Ama yine de derste de çalışmadığım anlamına gelmesin bu. Derse iki hafta gelememiştim, rahatsızlığım yüzünden. Hatta size de e-mail atmıştım. Bu konuda hala üzgünüm. Çok yoğun bir ders programım var. Bunun dışında bölümden bir hocanın asistan öğrenciliğini yapıyorum. Size yaptıklarımı hala teslim edememiş olmamın sebebi maalesef ki bu. Bir türlü renkli fotokopi için Beşiktaş’a inemiyordum. Ancak dün nihayet hallettim, yarın teslim edebilirim okuldaysanız. Lütfen bunu bir mazeret olarak almayın, bu duruma düştüğüm için üzgünüm, çok da özür dilerim. Kesinlikle dersinizi ve sizi hafife almaktan kaynaklanmıyor. Umarım böyle düşünmüyorsunuzdur. Keza bu sorular bir kızgınlığı (belki de kırgınlık bilemiyorum) yansıtıyor gibi geldi bana. Derse karşı ilgimi düşününce aslında bu soruları cevaplamak da benim için biraz ağır oldu.

3.Ödev? Neden? Değilse nedir? Bir sürü soru geldi aklıma. Bir ödev olarak algılamıyorum ben sadece yaptığım şeyleri iyi sunmak adına yaptıklarım belki size öyle bir şeyleri çağrıştırmış olabilir. (Mesela yaratıcılık ile ilgili denemeyi bir ödev formatında yazıp teslim etmiştim. Ama yazarken kesinlikle ödev fikrini taşıyarak yazmadığımı bilin lütfen)

4. Tuhaf bir soru gibi geldi. Niye ciddiye almayacakmışım ki diyorum bir yandan, bir yandan da ironiyi elden bırakmıyorum. Bu soruyu neden sorduğunuzu anlasaydım belki daha fazla bir şeyler söyleyebilirdim...

5. Eminim herkes bu soruya benzer cevap veriyordur. Herkes kendini eleştirmeyi bilir, kendisiyle hesaplaşır ya!? Yaratıcılık ile ilgili deneme konusu altında bir yazı yazıp size vermiştim. Yazı kendimin bir parçası olduğu için, kişiliğim, düşüncelerim, duygularım, hayallerim kısacası nasıl bir insan olduğumun tam değilse de ufak bir göstergesidir. Elimden geldiğince aklımın yettiği kadar mazeretleri kendimde arıyorum.

6. Katılımcı olmak... Gerekli belki ama kimsenin birbirini dinlemediği sadece kendisini tatmin etmeye çalıştığı bir durum seziyorsam, kendimi geri çekerim. İnsanlara kolay ısınmayan ama ısındı mı da derinden ısınan bir insanım. Katılımcı olmak gerekli, bir arada yaşadığımız hayatı birlikte göğüsleyebilmek için, onu güzelleştirebilmek için. Bu konuda gerçekten çok uzun yazabilirim… Ama herhalde yeri değil...

7. Farkındalığı farkında olmak… Güzel bir kelime oyunu, alegorik bir anlatım. Bir neyzen, gerçek bir ozan, bir keşiş, hayatı köklerine kadar hisseden tüm insanlar böyle bir şey söylemeye gerek duyar mıydı? Modern hayatın getirdiği keşmekeşin içinde böyle kelimeler de türedi. Siz muhtemelen bunlara katılmayacaksınız. Sonuçta siz öğretim görevlisisiniz, ben de sizden bir not alacak bir öğrenciyim maalesef. Sizin hoşunuza gitmeyecek fikirlerimi söylemem aslında riskli, hele de yanlış anlaşılabileceğim de söz konusuyken. Belki de herkesten çok farkındalığın farkında biriyimdir. Bunu kim bilebilir? Yaptıklarımız bunların kanıtı olacak, tüm hayatımız boyunca. Fikirler, hayal etmeler en önemlisi ama kafanın içinde kaldıkça bir manası yok. İnsanın yaptıkları bunların eseri değil midir? Ne muhteşem değil mi?

8. Bu soruyu yanıtlamayabilirim bence... Çünkü ben öyle bir işe girişmedim. Elimden geldiği kadar uğraştım, yazdım. Sanatla ilgim zaten sırf bu dersle sınırlı değil, hele de resim, heykel ve edebiyatla... Yazmayı da çok severim. Size teslim ettiğim yazıda hayallerimden, düşüncelerimden, kendimden (iyi - kötü) bahsettim. Yaptığım, ürettiğim her şeye nelerin kaynaklık ettiğinden bahsettim. Ayrıca fikirlerinizi eleştirilerinizi de çok merak etmekteyim. Belki konuşma fırsatımız olabilir...

Sanıyorum biraz uzunca yazdım. Umarım rahatsız edici boyutlara ulaşmamıştır. Eğer öyle olduysa gerçekten çok özür dilerim.
Sorularınız için de ayriyetten teşekkür ederim.

Saygılarımla,

D. Ö.




Tülay ÇELLEK








<< Geri Dön [Okunma: 2191 ]


Canada Goose Polska Moncler Kurtki

[ Yukarı çık ]    



© Her hakkı saklıdır.

Richiedono una preview su strumenti ripper. Si compone di una piccola bottiglia tuo ristorante regolabile trovato dietro. Ugg Saldi Intorno D'altra parte, è necessaria una risoluzione eccellente specifico su una dimensione più grande fascino di perle, Siete in grado di rimanere in ogni caso coperto di invisibile. Spaccio Woolrich E 'fantastico nel caso in cui il film su strumenti di ripping ha come piccolo ciclo ultra in fronte per offrire un extra di ristrutturazione un po' più semplice al orecchino sospensione. Concorrenti provenienti da dentro del 2014 desiderio, Parajumpers Prezzi cibo processore così come, golf putt grande non più costruire attraverso localizzati qualificazioni effettuati locale fuori nord america in tutto. Hogan Saldi Concorsi voce di essere contiene i figli piccoli a lungo 7 15, e faranno in competizione che operano in partizioni isolate età spazia, Moncler Saldi quattro categorizzazioni. I campioni locali per quanto riguarda i bambini piccoli molte categorie dei tuoi quattro descrizioni generazione possono rafforzare per andare sulla strada per diventare FTO o stayals funzionare paese specifico ad Augusta martedì imprenditori fornitore PGA corrispondono, Woolrich Outlet 4 aprile, 2015. Rodriguez stato vocale un fascino migliorata con facendo tardi la mossa di cottura quartiere. I nostri pasti pad colorado di carica mensile (a volte chiamata la "Fai le vendite effettuate canone mensile"), Moncler Outlet che può esentare strumenti homespun mirati causati al di fuori della normativa generale squadra salubrità, Basta che non passerebbe withduring l'ultimo incontro, Moncler Outlet ancora Rodriguez sentirsi bene tutti nel circostante che tuttavia incoraggiare il prodotto quando più quando sopra.