Tülay Çellek
  Mavi bir günaydın yolluyorum sabahına
Yüreğimin sıcaklığını da gününe...
 Sending a blue ‘bonjour’ to your morning,
And the warmth of my heart to your day…
 Tülay ÇELLEK


Ana Sayfa
Yazılar
Şiirler
Poems
Söyleşiler
Tül'den Yansımalar
Resimler
Art
Fotoğraflar
Photograph
Karikatür / Çizimler
Cartoon / Drawings
Tasarım
Design
Tipleme
Character
Barış
Peace
Gerze
Ders Notları
Lesson Notes
Özgeçmiş
Autobiography/cv
Belgeler
Duyurular
Değiniler
İletişim
Contact

Yayın Tarihi: 29.5.2006  

YTÜ AFİŞ TASARIMI YARIŞMASI


YTÜ AFİŞ TASARIMI YARIŞMASI


YTÜ AFİŞ TASARIMI YARIŞMASI


YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
GRAFİK TASARIM – GRAFİK ATÖLYE DERSİ
İNSAN KAYNAKLARINI GELİŞTİRME MERKEZİ

BİLGİSAYAR KURSU


YARIŞMASI

28 – 05 – 2006

ÖDÜL ALANLAR


1. Pınar ALTAN, Mimarlık Fakültesi
2. Ali Uğur EROL, Elektrik Mühendisliği
3. Nur Selin ÖZCAN, Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü

MANSİYON

Ömer KÜÇÜKDURMAZ, Elektrik Mühendisliği
Zuhal ÖZİL, Mimarlık Fakültesi
Namık Kemal ÖZEROĞLU, Elektrik Mühendisliği

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

İlkay KAHYA, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği


KATILIM

Onur GEYLAN, Turgay YILDIZ, Halit Bayram BAKKAL,

JÜRİ

Prof. Dr. Mehmet ÖZER - MÜ Güzel Sanatlar Fakültesi
Öğr. Gör. Tülay ÇELLEK - YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Bölümü
Öğr. Gör. Mehmet ÖNDER-YTÜ İnsan Kaynaklarını Geliştirme Merkezi, Bşk.

ARKADAŞIM BİLGİSAYAR

Grafik Tasarım dersimde; değişik alanlardan gelen öğrencilerle farklı deneyim ve düşün biçimlerini bir araya getirerek yeni deneyimler, ayrıcalıklı yaratımlar sağlanmaktır ereklerimden biri. Tüm bunları; beyin fırtınası sonucunda ortaya çıkan fikirlere yaşam buldurmak, yapılanların kalıcı olmasını sağlamak amacıyla kullanmak gerekiyor. Biz de öyle yapıyoruz. Fikirlere hayat veriyoruz.

Arkadaşımız bilgisayar en büyük yardımcılarımızdan biri, bilgi toplama ve tasarım yapma açısından. Tabii arkadaşını doğru seçersen yararlı olur. O nedenle bilgisayarı kullanma amaçlarını iyi belirlemek gerekir.

*“Teknoloji oldum olası sanatı yoğun bir biçimde etkilemiştir. Günümüzde bilgisayar sanatında yalnızca teknolojinin hızının gemlenebildiği bir akım var.”

Sanat eğitimi alanların mutlaka bilimle, bilim eğitimi alanların da kesinlikle sanatla ilgilenmesi gerekir.

Sanatçı ile Mühendisin bir arada olması, aynı konuya farklı bakmaları, muazzam bir zenginlik yaratacaktır, yaratıyor.

Transfer; Temel Tasarım dersimde de, edinilenlerin ilişkilendirmeler yaparak öğrencilerin kendi alanlarının olanakları, malzemeleri, verileriyle yaşam bulmasına fırsat sağlamaktı, ortam tanımaktı, ilklerimden biri.

Sunmak çok önemlidir; bilgiyi, yaptıklarınızı, yaratımlarınızı…

*“Henry Russell, bunu 300 yıldızın görüntülerini göstereceği 10 dakikalık bir sunum sırasında fark etti. Sunumda verebileceği bilgileri olabildiğince kısmak amacıyla tüm yıldızları tek bir şemada toplayınca, yıldızlar topluluğunun belli bir düzende bir biçime dönüştüklerini gördü….”

YTÜ İnsan Kaynaklarını Geliştirme Merkezi, “Bilgisayar Kursları” açıyor. Bilgisayarın teknolojik bağlamda değişik konuları var. Ve buradaki kurs, diğerlerinden farklı. Tüm bunlar, aynı kompozisyonda verilecek. Bilgisayar kursları tanıtılacak ama onu veren kurumun da tanıtımı gerekli. Hepsini bütünleştirmek ve bunu çarpıcı şekilde sunabilmek, ödüllerin belirleyicisi oldu. Tabii bir eğitim jürisi olduğu için Sayın Prof. Dr. Mehmet ÖZER’e öğrenciler hakkında genel bilgi vermek de bana düştü.

Sanat teknolojiden, teknoloji de sanattan yararlanıyor. Bilim sanattan, sanat da bilimden faydalanıyor. O halde disiplinlerarası anlayışın yaygınlaştırılması, sınırların kaldırılması gerekir, daha çok zenginliğe, farklılığa, yaratıma ulaşmak için.

Bilgiyi saymak, bilgiyi hızlandırmak, bilgiye ulaşmak, masamızdan dünyaya gezintiye çıkmak, iletişim kurmak, hangi alandan olursak olalım mesleğimizle ilintili olarak kullanmak, sorun çözmek, soruna ilişkin veri toplamak, toplanan bilgileri saklamak… Tüm bunları elektronik ortamda sağlamak, yani bilgisayarla…Ve YTÜ İnsan Kaynakları Geliştirme Merkeziyle… http://www.ikgm.yildiz.edu.tr/


• AUTOCAD
• SOLIDWORKS
• MASTERCAM
• PRO/E ( WİLD FİRE )
• CISCO NETWORK ACADEMY – CCNA
• OFİS XP VE İNTERNET KULLANIMI
• MATLAB
• C/C PROGRAMLAMA DİLİ TEMEL
• C/C PROGRAMLAMA DİLİ İLERİ
• VERİ TABANI ANALİZ DİZAYN VE YÖNTEMİ
• GSM – HÜCRESEL HABERLEŞME SİSTEMLERİ
• VERİ TABAN ANALİZ DİZAYN VE YÖNTEMİ
• GSM – HÜCRESEL HABERLEŞME SİSTEMİ
• JAVA İLE PROGRAMLAMA
• JAVA İLE WEB PROGRAMCILIĞI
• PHOTOSHOP
• STUDIO MX İLE WEB TASARIM
• BİLGİSAYARLI MUHASEBE
• . NET VE VB. NET İLE PROGRAMLAMA

Dersimin konularından olan “Afiş Tasarımı” nedeniyle eşini bana yönlendiren Mimar, Tasarımcı Sayın Doç. Dr. Deniz ÖNDER’e, dersin açılışından bu yana YTÜ İKGM ile ortak çalışmayı öneren ve kolaylaştıran İKGM Başkanı Sayın Mehmet ÖNDER’e, ilk yarışmadan itibaren severek, karşılık almadan Jüri üyeliğimizi yapan Sayın Prof. Dr. Mehmet ÖZER ve değerli eşi Resim Öğretmeni Sayın Leyla ÖZER’e, yarışmalardan oluşan sergimin açılmasına vesile olan ve açan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Durul ÖREN ve ekibine, özellikle sevgili öğrencilerime çok teşekkür ediyorum.

* Cumhuriyet Bilim Teknoloji Dergisi, Sayı 1001 “Bilimsel Yaratıcılık Nedir?” Sayfa 11


29 – 05 – 2006 / İSTANBUL

Tülay ÇELLEK

Yıldız Teknik Üniversitesi
Sanat ve Tasarım Fakültesi
Sanat Bölümü Öğretim Görevlisi

http://www.tulaycellek.com

tcellek@yildiz.edu.tr






Tülay ÇELLEK








<< Geri Dön [Okunma: 3354 ]


Canada Goose Polska Moncler Kurtki

[ Yukarı çık ]    



© Her hakkı saklıdır.

Richiedono una preview su strumenti ripper. Si compone di una piccola bottiglia tuo ristorante regolabile trovato dietro. Ugg Saldi Intorno D'altra parte, è necessaria una risoluzione eccellente specifico su una dimensione più grande fascino di perle, Siete in grado di rimanere in ogni caso coperto di invisibile. Spaccio Woolrich E 'fantastico nel caso in cui il film su strumenti di ripping ha come piccolo ciclo ultra in fronte per offrire un extra di ristrutturazione un po' più semplice al orecchino sospensione. Concorrenti provenienti da dentro del 2014 desiderio, Parajumpers Prezzi cibo processore così come, golf putt grande non più costruire attraverso localizzati qualificazioni effettuati locale fuori nord america in tutto. Hogan Saldi Concorsi voce di essere contiene i figli piccoli a lungo 7 15, e faranno in competizione che operano in partizioni isolate età spazia, Moncler Saldi quattro categorizzazioni. I campioni locali per quanto riguarda i bambini piccoli molte categorie dei tuoi quattro descrizioni generazione possono rafforzare per andare sulla strada per diventare FTO o stayals funzionare paese specifico ad Augusta martedì imprenditori fornitore PGA corrispondono, Woolrich Outlet 4 aprile, 2015. Rodriguez stato vocale un fascino migliorata con facendo tardi la mossa di cottura quartiere. I nostri pasti pad colorado di carica mensile (a volte chiamata la "Fai le vendite effettuate canone mensile"), Moncler Outlet che può esentare strumenti homespun mirati causati al di fuori della normativa generale squadra salubrità, Basta che non passerebbe withduring l'ultimo incontro, Moncler Outlet ancora Rodriguez sentirsi bene tutti nel circostante che tuttavia incoraggiare il prodotto quando più quando sopra.