Tülay Çellek
  Mavi bir günaydın yolluyorum sabahına
Yüreğimin sıcaklığını da gününe...
 Sending a blue ‘bonjour’ to your morning,
And the warmth of my heart to your day…
 Tülay ÇELLEK


Ana Sayfa
Yazılar
Şiirler
Poems
Söyleşiler
Tül'den Yansımalar
Resimler
Art
Fotoğraflar
Photograph
Karikatür / Çizimler
Cartoon / Drawings
Tasarım
Design
Tipleme
Character
Barış
Peace
Gerze
Ders Notları
Lesson Notes
Özgeçmiş
Autobiography/cv
Belgeler
Duyurular
Değiniler
İletişim
Contact

Yayın Tarihi: 13.5.2004  

<b>GRAFİK TASARIM DERSİ-AFİŞ YARIŞMASI 4</b>


GRAFİK TASARIM DERSİ-AFİŞ YARIŞMASI 4


GRAFİK TASARIM DERSİ-AFİŞ YARIŞMASI 4



GRAFİK TASARIM DERSİ
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
İNSAN KAYNAKLARINI GELİŞTİRME MERKEZİ
MÜZİK KURSU

AFİŞ YARIŞMASI – 13 – 01 - 2004

ÖDÜL ALANLAR


1- Şenel MUHZİROĞLU Mimarlık Fakültesi – Fotoğraf Kulübü üyesi
2- Natalie TOMBAK Mimarlık Fakültesi
3- Beste ERTÜRK Mimarlık Fakültesi

MANSİYON

• Çağkan KOÇABAŞ Makine Mühendisliği
• Murat SALMANLI Matematik Bölümü
• Cem SEZER Gemi İnşaatı Mühendisliği

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

• F. Betül DEĞİRMENCİ Mimarlık Fakültesi


Katılım

• Sinem SEREN Mimarlık Fakültesi
• Aylin AYVAZ Mimarlık Fakültesi
• Alican KILINÇ Makine Mühendisliği
• Belma KAHRAMAN Mimarlık Fakültesi

JÜRİ

Prof. Dr. Mehmet ÖZER – MÜ Güzel Sanatlar Fakültesi
Öğr. Gör. Tülay ÇELLEK – YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi
Öğr. Gör. Mehmet ÖNDER–YTÜ İnsan Kaynaklarını Geliştirme Merkezi, Başkan Yrd.

ÜNİVERSİTE SOSYAL SEÇİMLİK DERSLER VE YÖNTEM ÜZERİNE

Üniversite Sosyal Seçimlik dersi olan Grafik Tasarım programı içinde yer alan Afiş Tasarımı konusu çerçevesinde Üniversitemiz İnsan Kaynaklarını Geliştirme Merkezi tarafından düzenlenen “Müzik Kursları” tanıtımı için bir yarışma düzenlenmiş, İsteyen öğrencilerin katılımı sağlanmıştır. ( Diğer konular, çevre, serbest vb. )

Grafik Tasarım dersinde Afiş konusu estetiksel yönü, işlevsellikle birleştirilerek yaratıcılık boyutunda araştırma yapılması sağlanarak gerçekleştirilmiş, kısa sürede güzel, yapıcı sonuçlar alınmıştır. Ön araştırma ve eskizler öğrencinin tercih ettiği teknikle orijinal çalışmaya dönüştürülmüştür.

Jüri değerlendirme yaparken; sanatın kendi dilinden, kompozisyon kurallarından, estetik tattan hareketle işlevsellik üzerinde durmuştur. Ayrıca öğrencinin yetisi kadar ilgisi, araştırma süreci, yaratıcı boyutu da değerlendirilmiştir. Eleştirel bakışın da işlendiği bu derste sonuçları sizlerle paylaşmaktan mutlu olacağız; daha yaşanılır , güzel bir dünya istemi ve değişimi adına...


Farkında olarak, eleştirel bakarak, yaratarak, merak ederek, fikir üreterek yaşamak, ders organizasyonunda ve yaşamda doğru ve güzel olandır. Yani yaşamı derse, dersi yaşama aktarmak öğrenci-öğretmen/akademisyen birlikteliğinde. Öğreten öğretmen-akademisyen, öğrenen öğrenci yönteminde değil. Birlikte gerçekleştirmek fikir üretimini, bilgi paylaşımını ve deneyimleri aktararak zenginleşmek, ders ortamında yaratılan olanaklarla. Gösterilen saydamlardaki çalışmaları salt eleştirerek geçmek değil, “Ben olsaydım bu konuda ne yapardım?” Sorusuna yanıt arayarak gerçekleştirmek dersi. Sonuçta öğrenci merkezli yöntemle daha eğlenceli, akıcı, paylaşımcı, kalıcı bir organizasyonu gerçekleştirmektir önemli olan.

Bilim ve sanat işbirliği yapmak zorundadır. Her ikisinde de amaç yaşama hizmet ve yeniyi keşfetmektir. Sadece dilleri ayrı, amaçları aynıdır. Üstelik yaratıcı bağlamda kesiştikleri çok nokta vardır. Sezgi gibi, araştırma yapmak, bilgi birikimine sahip olmak gibi…Sanat duygu, düşünce, yeteneği eğitirken zekada gelişir. Nitekim sanat eğitimi bireyin düşünce, duygu ve izlenimlerini aktarabilmede yeteneklerini ve yaratıcılık gücünü estetik bir düzeyde anlatabilme çabasıdır. İnsanın her alanda yaratıcı, tasarlayıcı düşünce üreten yanını pekiştiren anlayıştır. Dolayısıyla imgelemdeki tasarım biçimlenir, derinleşir, anlamı genişler böylece zihne dayalı tüm yetiler gelişir. Sanat eğitimi tüm ifade tarzlarını kapsar.

Bu anlamda, sosyal bilimler, sanat, bilim gibi her alandan olan öğrencilerin dersimi seçerek bir araya gelmesi, aynı konuya kendi alanlarının birikimi ve verileriyle bakması, zenginliğe neden olmaktadır. En güzeli de içinde bireyselliğin, sevginin ve paylaşmanın bulunmasıdır... Ve daha da iyisi bunları sizlere ulaştırmaktır, paylaşmaktır.


Tülay ÇELLEK








<< Geri Dön [Okunma: 2763 ]


[ Yukarı çık ]    



© Her hakkı saklıdır.