Tülay Çellek
  Mavi bir günaydın yolluyorum sabahına
Yüreğimin sıcaklığını da gününe...
 Sending a blue ‘bonjour’ to your morning,
And the warmth of my heart to your day…
 Tülay ÇELLEK


Ana Sayfa
Yazılar
Şiirler
Poems
Söyleşiler
Tül'den Yansımalar
Resimler
Art
Fotoğraflar
Photograph
Karikatür / Çizimler
Cartoon / Drawings
Tasarım
Design
Tipleme
Character
Barış
Peace
Gerze
Ders Notları
Lesson Notes
Özgeçmiş
Autobiography/cv
Belgeler
Duyurular
Değiniler
İletişim
Contact

Yayın Tarihi: 9.7.2011  

SEÇKİN SAATLER


SEÇKİN SAATLER


SEÇKİN SAATLER



" SEÇKİN SAATLER"
Prof. Dr. Seçkin DİNDAR tarafından hazırlanan bu programda her hafta bir Sivil Toplum Örgütü tanıtılmaktadır.

Hastalara şifa vermekle yetinmeyen Seçkin DİNDAR bir öğretim üyesi sorumluluğunda, toplumsal sorumluluk bilinciyle Sivil Toplum Örgütlerini tanıtmayı kendisine ilke edinerek program yapmaktadır. Yakın çevresini programa taşıyarak;
Sağlık
Sosyal
Siyasal
Ekonomi
Eğitim alanlarında izleyiciyilerle iletişim kurup interaktif olarak öğrenmeyi ön planda tutmaktadır.

Sadece sağlık sınırında değil, toplumun tüm alanlarına hitap ederek çerçeveyi geniş tutmaktadır. Disiplinlerarası bir anlayışla kurguladığı programını bir müzisyenle sürdürmekte olan Seçkin DİNDAR müziğin insan yaşamında vageçilmez olduğuna inanmaktadır. Ses çıkartan her insanın şarkı söyleyeceğine inanarak konuklarına ya şarkı söyletmekte ya da şiir okutmaktadır.

Adını "ŞEÇKİN SAATLER” koymasının nedeni tamamen tepkiseldir. Çünkü bazı siyesetciler her söze başladıklarında seçkin insanları, seçkinci diye aşağılamaktadır. Buna tepki olarak adı böyle konmuştur… Bir insanın seçkin olabilmesi için çok iyi öğretim görmesi, çok iyi bir eğitim almasına inanmaktadır.

Kendi yaptığı işin dışında insana dair bütün alanlarda; sanat, siyaset, kültür alanlarında da İinsanın kendini yetiştirmesi gerekir. Kendi mesleği ile yetinmemek lazım, diye düşünmektedir.

“Keşke memleketi iyi yönettiğini zanneden siyasetciler popüler davranacaklarına SEÇKİNCİLİĞİ, SEÇKİN insan olmayı teşvik etseler. Siyasetin dar kalıpları içinde birbiriyle kavga yerine müzikle, resimle, sanatın tüm alanlarıyla ilgilenebilseler hem daha sağlıklı olurlar hem de ülkeye mutluluk getirirler,” diyor… Bu inançla önerdiği bir projesi var. Bilim, tıp okuyan öğrencilerin 2 senelik bir okulla anlaşıp sanat dallarından seçtiğiyle; resim, yontu, dans, müzik bölümlerinden birisinden sertifaka almalarını öneriyor.

SEÇKİN SAATLER programı:

1. Program; Flamenko Derneğini – protest müziği ve dansını tanıtan
2. Program; Denizcilik ve Yelken Kulübünü tanıtan
3. Program; Çerkes Geleneklerini ve Kültürlerini tanıtmak üzerine Çerkes Derneklerini ağırlayan Seçkin DİNDAR
4. Programda Türk Karaciğer Vakfını ağırlamıştır. Ve eğitimde, yaşamda yaratıcılık kavramını gündeme getirmiştir. Bu alanda program devam edecektir.

Sivil Toplum Örgütlerinin yanında eğitim alanına, özellikle yaratıcılık konusuna yer verecektir.

SEÇKİN SAATLER Programında tanıtılmasını istediğiniz dernekleri, vakıfları bildirmenizi rica ediyor. Ayrıca akademisyenler, eğitim yöneticileri öğrencileriyle birlikte gelip üniversitelerindeki, fakültelerindeki kulüp faaliyetlerini anlatabilirler.

Eğitimci olması nedeniyle Köy Enstitülerini gündemde tutmak ve onun üzerinden eğitimi sorgulamak gereğine inanmaktadır.


Bu güne kadar Halk Evlerinde folklor oynayarak, İstanbul Havacılık Kulübünde uçarak, Liyons Kulüplerinde 25 yıl sosyal projelerde yer alarak, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneğinde eğitimin önemli canlı tanıklarıyla yaşayarak başkanlığını sürdürmüştür.

• Siyasette aday olarak
• İş adamları derneklerinde örgütlenerek
• Trakya, Balkan, Rumeli Derneklerinde aktif rol alarak,
• Birikimlerini radyo ve televizyonlarda yaptığı programlarla değerlendirmeye çalışmaktadır.

Seçkin DİNDAR her bireyin isterse bir okul olabileceğini, her bireyin örgüt olabileceğini ve insanın büyük bir potansiyel olduğuna inanmaktır.

Mutluluğu insanın kendi gelişimi ve değişimi ile açıklamaktadır.

Uzunköprü’nün "Çöpköy" köyünde doğup, ilkokul çağlarında Uzunköprü’ye geçip, üniversite çağında İstanbul’la tanışıp akademik aşamada dünyaya açıldı.

Doğduğu köyün insanlarından, son ilişkiye girdiği uluslararası insanlar arasındaki iletişimi yani geçmişini, geçmişten bu güne kadar tüm ilişkilerini ve doğduğu yerle iletişimini asla kesmiyor. Şu anda Uzunköprü İşadamları Derneği başkanı.

Seçkin DİNDAR sosyal alandaki bu çalışmalarını evdeki mutluluğuna bağlamaktadır. Eşi ve çocuklarıyla kurmuş olduğu pozitif ilişki ve iletişim eve dönüş için olan özlemi onun enerji kaynağıdır. İÜ Diş Hekimliği Fakültesinde arkadaşları tarafından eşi 2 yıl süreyle yurtdışında çalıştığı dönemde 2 yıl “YILIN ANNESI” seçilmekle övünmektedir. Bu olay en büyük övünç kaynağıdır…

Not: “SEÇKİN SAATLER” İnternet, D-Smart, Uydu Yayınla izlenebilen BARIŞ/SU TV de her Çarşamba 20 00 – 21 00 arasında dernek tanıtımı ve eğitim, yaratıcılık konularıyla canlı canlı...


***

http://www.seckindindar.com/

Değerli okuyucularım;

1954 yılında Edirne Uzunköprü Çöpköy de doğdum. Annem ve babam Lüleburgaz köy enstitüsü mezunu olup, önce köy okullarında daha sonra Uzunköprü’de öğretmen olarak çalıştılar.
1971 yılında İstanbul üniversitesi diş hekimliği fakültesine başladım. Mezun olduktan sonra fakültemde asistan, doçent ve profesör olarak görev aldım. Bu süre içerisinde binlerce öğrenci yetiştirdim ve hasta tedavi ettim. Öğrencilik yıllarından günümüze kadar sivil toplum örgütlerinde çalışmalar yaptım ve uluslar ilişkiler kurarak ülkemi temsil ettim.

Eşim Profesör Aygün Dindar’la (Çocuk Kalp Doktoru) 32 yıllık evliyiz ve iki kızımız var. Şimdi kazandığım bu deneyimler ışığında ülkeme politik alanda hizmet etmek istiyorum. Amacım herkese ayrım yapmadan hizmet vermek. Bu konuda her türlü görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Hangi görüşte olursanız olun, görüşlerinizi, önerilerinizi, fikirlerinizi bekliyorum.

***

Projelerim

PROJE1; ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN İKİNCİ MESLEK EDİNMELERİ

GEREKÇE;
Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğu hayattan kopuk yetişmekteler. Tek bir sınavla büyük bir çoğunluğu istedikleri bölümlerde okuyamamaktadır. Öğrencilerimizin büyük bir bölümü, üniversite de kendilerini bir boşlukta hissetmekte ve ergenlik çağında pek çok sorunlar yaşamaktadırlar. Bu proje hayata geçtiğinde öğrencilerimiz hem ikinci mesleklerini edinecekler ve hem de zamanlarını en iyi şekilde değerlendirerek sosyal hayatta güçlü, kendine güvenen bireyler olarak yer alacaklardır.

UYGULAMA:
Üniversiteye başlayan öğrencimiz anket dolduracak ve 4 sanat dalından birini seçecek (1.Müzik 2.Dans 3.heykel 4.resim). 2 yıl (4 dönem) sürecek bu program sonrasında öğrencimize SERTİFİKA verilecek. Teorik dersler fakültelerde özel sanat okullarından, konservatuvardan gelen veya dışarıdan sözleşmeli öğretmenler tarafından verilecek. Ayrıca bu sertifikaları alan diğer öğrencilerden de yararlanılabilecektir. Pratik dersler sertifika alınacak sanat okullarında veya yine hafta sonları kendi kurumlarında verilebilecektir.

İKİNCİ MESLEĞİN YARARLARI:
Esas mesleğini yapmak istemeyen öğrencilerimiz, sertifika aldıkları alanlarda çalışabilecekler veya amatörce çevresindeki insanlara katkı sağlayacaklardır. Gittikleri yerlerde sanatın gelişmesine katkı sağlayacaklardır.

KAYNAKLAR
1. Avrupa Birliği proje kaynakları, 2. Üniversite bütçeleri, 3. Durumu iyi öğrencilerden katkı payları 4. Bağışlar 5. Sanat etkinlikleri.

PROJE 2; KAMULAŞTIRILAN KÖY ENSTİTÜLERİ BİNALARININ ONARILMASI

GEREKÇE;
Türkiye Cumhuriyet’inin ilk ve en önemli Milli Eğitim Projelerinden biri olan köy enstitüleri kapatılmış ve geçen süre içinde binalar tamamen harap olmuştur. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde bu tür kültür varlıkları korunmakta ve müze olarak kullanılmaktadır. Bu alanlar kamulaştırılmış ancak onarımlar yapılmamıştır.

UYGULAMA;
Turizm bakanlığı, Köy Enstitüsü dernekleri ve Üniversitelerin işbirliği ile bu binalar onarılarak, müze olarak ve pek çok etkinlikler için kullanılabilir.

YARARLARI;
Bu okullardaki eğitim sistemleri anlatılabilir. Bu okullardan mezun olanların anıları toplanarak gelecek kuşaklara aktarılabilir. Cumhuriyete ışık tutan bu eserler kültür varlıkları olarak korunmuş olur.

KAYNAKLAR;
Çeşitli sivil toplum örgütlerinin desteği ile kampanyalar ve etkinlikler düzenlenir. Mimarlar odalarının desteği alınarak binaların orijinal haline göre yapılması sağlanır. Turizm bakanlığının desteği ve bu bölgelerde açılacak işyerlerinden sağlanacak kaynaklar kullanılır.

SONUÇ;
Türkiye Cumhuriyetinin kurtuluş savaş sonrası öğretmen açığını kapatılması konusunda planlanan bu okullar günümüzde efsane olarak anılmaktadır. Bu yıkılan binaların tekrar onarılarak topluma kazandırılması, toplumsal bellek açısından büyük önem kazanmaktadır.

***
Özgeçmiş

08.08.1954 tarihinde Edirne, Uzunköprü Çöpköy’de doğmuşum.
İlk, orta ve lise öğrenimlerimi Uzunköprü’de tamamladım.
1971 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne girdim.
1980 yılında yedek subay olarak askerlik görevimi yaptım.

AİLE BİLGİLERİ
Eşim Prof. Dr. Aygün Dindar (Çocuk kardiyoloğu) İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi.
Kızlarım; Seçil Dindar matematik mühendisi, Sezin Dindar üniversite öğrencisi.

AKADEMİK BİLGİLER
Üniversite Tarih
Lisans İstanbul Üniversitesi 1976
Doktora İstanbul Üniversitesi 1979
Yrd. Doç. Dr. İstanbul Üniversitesi 1982
Doçent İstanbul Üniversitesi 1985
Profesör İstanbul Üniversitesi 1995
AKADEMİK GELİŞİMİ
Doktora Tarihi 07.06.1979
Doktora Tezinin Adı: Diş çürükleri ve ağzın immünolojik komponentleri arasındaki ilişki
Doçent Ünvanını aldığı tarih 15.10.1985
Doçent Kadrosuna atandığı tarih 28.11.1991
Profesörlük tarihi 25.05.1995

KİTAPLARI
Seçkin Dindar, Oktay Dülger. Enddonti’de Yenilikler / İstanbul: [y.y.], 1995
Diş Hekimliğinde İmmünoloji / Seçkin Dindar [y.y.: y.y.], [t.y.] 1982
Oral Diagnoz / İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 1985
Seçkin Dindar, Endodonti Ders Notları, 1994
Seçkin Dindar, S. Büyükgökçesu “Dişlerin Kök Kanal Tedavileri İçin Hazırlanmaları” İ. Ü. Diş Hekimliği Fakültesi Teksir 1982
“Ağız İçi Periepikal Röntgen Film Çekim ve Banyo Hataları” İst. 1988
Seçkin Dindar, “Diş Anomalileri ve Kazanılmış Defenktlerinde Radyografik Görüntülerin Değerlendirilmesi” İst. 1988

İDARİ GÖREVLER
İ. Ü. Uluslararası Akademik Kurul Başkanlığı
Oral Diagnoz ve Rad. Bil. Dal. Başk. 25.12.1984 – 12.12.1986 İstifa
Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi 18.10.1995 – 06.01.1998

ALDIĞI ÖDÜLLER
İ. Ü. Diş Hekimliği Fakültesi Araştırma Ödülü

***
Konferanslar

2010 Azerbaycan
Azerbaycan İmplantoloji Derneği’nin davetlisi olarak Gence ve Nahcivan şehirlerinde “Kök Kanal Tedavilerinin Dünü, Bugünü ve Yarını” konusunda konferanslar verilmiştir.

2010 Makedonya
Arnavutluk Diş Hekimleri Derneği’nin davetlisi olarak Makedonya’da Endodontide yenilikler konusunda konferans verilmiştir.

2010 Amerika
Amerikan Endodonti Derneği’nin San Diago şehrinde düzenlemiş olduğu kongreye katılarak Türk Endodonti Derneği’nin düzenlemiş olduğu uluslararası kongre için tanıtım faaliyetleri yapılmıştır.

2010 Güney Kore
Bir implant firmasının davetlisi olarak gidilmiş1- İmplant üretim fabrikası gezilmiş,2- İleri cerrahi teknikler konusunda ameliyatlara girilmiş3- Diş hekimliği fakülteleri ziyaret edilerek ikili ilişkiler kurulmuştur.

2009 Konya Gezisi
Diş Hekimliği Haftası nedeniyle Konya’da “Endodonti’de Yapılan Araştırmaların Pratiğe Yansımaları” konusunda 20 Kasım 2009′da konferans verilmiştir.

2009 İskoçya/Edinburgh
Avrupa Endodonti Derneği’nin düzenlemiş olduğu 14. Bilimsel Kongreye katıldık. 75 Türk Endodonti uzmanı katılmış olduğu bu kongrede en çok tebliğ Türkiye’den gelmiştir. Ayrıca tarafımdan Türk Gecesi düzenlenmiştir.

2009 Samsun
Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde Dt. Melek Gürel ve Dt. Evren Sarıyılmaz’ın doktora yeterlilik sınavına katılmıştır.

2009 Amerika
Amerikan Endodonti Derneği’nin Orlando şehrinde düzenlemiş olduğu kongreye katılarak Türk Endodonti Derneği Başkanı olarak davet edildim.

2009 Amerika
İ. Ü. Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ile birlikte New York ve Los Angeles’ta üniversite ziyaretlerinde bulunduk ve Türk Gecesi’ne katıldık.

2007 Amerika
25-28 Nisan 2007 tarihleri arasında Pennsylvania-Philedelphia’da yapılan Amerikan Endodonti Kongresine katıldım.

2005 İrlanda
15-17 Eylül 2005 tarihleri arasında İrlanda’da düzenlenen Avrupa Endodonti toplantısına katıldım.

2004 Makedonya
02-04 Nisan 2004 tarihleri arasında Polonya’da düzenlenen Shoqata E Stomatologeve Dentis’s Society kongresine “Endodontology today” başlıklı konuşmam ile katıldım.

2003 Arnavutluk
01-04 Mayıs 2003 tarihleri arasında Tirana/Albania’da yapılan 8th Congress of the Balkan Stomatological Society kongresine katıldım.

2003 Almaya
25-29 Mart 2003 tarihleri arasında Köln’de yapılan 30th Köln International Dental Show fuarına dinleyici olarak katıldım.

2002 Aydın
28-30 Mart 2002 tarihleri arasında Kuşadası/Aydın’da düzenlenen “Balkan Stamotoloji Derneği 7. Kongresi”ne katıldım.

2001 Almanya
04-06 Ekim 2001 tarihleri arasında Münih-Almanya’da düzenlenen “The 10th Biennial Congress European Society of Endodontology” kongresine dinleyici olarak katıldım.

1999 Yunanistan
13 Kasım 1999 tarihinde Selanik’te düzenlenen Yönetim Kurulu Toplantısına Balkan Stomatoloji Derneğinin Ülke Temsilcisi olarak katıldım.

1997 Almanya
8-12 Nisan 1997 tarihleri arasında Uluslararası Diş Hekimliği Sergisi’ne katıldım.

1995 Almanya
26 Mart 1995 tarihinde Köln’de düzenlenen “International Dental Show” sergisine katıldım.

1994 Ankara
12 Nisan 1994 tarihinde Ankara’da yapılan 4. Endodonti Bilimsel Kongresi’ne katıldım.

1993 İngiltere
8-15 Kasım 1993 tarihleri arasında Londra’da düzenlenen Avrupa Endodonti Derneği’nin 6. Bilimsel Kongresi’ne katıldım.

1992 Bursa
16-19 Aralık 1992 tarihleri arasında Bursa’da düzenlenen Kardiyoloji Kongresi’ne katıldım.
1992 6-11 Nisan 1992 tarihleri arasında yapılan 25th International Dental Show sergisine katıldım.

1991 Fransa
Avrupa Endodonti Derneği’nin 5. İnternasyonel kongresinde göndermiş olduğu tebliğin bilimsel araştırmalar bölümüne kabul edilmesi nedeniyle 30 Eylül – 6 Ekim 1991 tarihleri arasında Fransa-Cannes’de yapılan kongreye katıldım.

1990 Amerika
26 Mart – 2 Nisan 1900 tarihleri arasında Michigen Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin düzenlemiş olduğu “Endodonti Kursu”na katıldım.
***
Dernekler

Üyesi Olduğum Bilimsel Dernekler
• Türk Endodonti Derneği Başkanı
• Amerikan Endodonti Derneği
• Avrupa Endodonti Derneği
• Balkan Ülkeleri Stomatoloji Derneği
Üyesi Olduğum STK’lar
• Türk Dişhekimleri Birliği ve İstanbul Diş hekimleri Odası Üyesi
• Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği
• Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği-İstanbul Şube Başkanlığı
• Köy Enstitülerini Araştırma ve Geliştirme Derneği
• Rumeli Yönetici ve İş Adamları Derneği
• Uzunköprü Yönetici ve İş Adamları Derneği
• Trakyalı Yönetici ve İş Adamları Derneği
• Trakya Balkan ve Rumeli Türkleri Kültür Derneği Üyesi
• Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği
• Topkapı Lions Kulübü Başkanlığı
• Bakırköy Halkevi
• Radyo Barış Program Yapım ve Sunuculuğu ( ADI; SEÇKİN SAATLER )
• İstanbul Havacılık Kulübü
• İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi
***
İletişim Bilgileri
Prof. Dr. Seçkin Dindar

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi
Endodonti Anabilim Dalı Çapa-İstanbul

seckindindar@hotmail.com


Tülay ÇELLEK








<< Geri Dön [Okunma: 2747 ]


[ Yukarı çık ]    



© Her hakkı saklıdır.