Barış sizin gözünüzde hangi renktir?
Ela, mavi, beyaz, yeşil, Mavi-beyaz, yeşil-beyaz…
Barışı nasıl biçimlendirirsiniz? Barışı hangi biçimle ilişkilendirirsiniz? Kuşun dışında düşündüğünüz biçim nedir, barış için? Barışa hangi biçimi verirsiniz? Barış değince hangi biçimler, neler gelir aklınıza?(Güvercinin dışında)
El, insan, kalp, leopar, yol, zeytin dalı, güneş, fidan, çocuk, aile, ev, çiçek, köprü, yürek, beyin…
Barışın anlamı nedir sizin için?
Huzur, kan, mutluluk, NATO, sevgi, uyum, esir, refah, özgürlük, arkadaşlık, saadet, dostluk, sarılmak, düşünmek, insanlık, saygı, köprü, barış ekmek, tarım, beyin, sınırlamamak, deniz, şeffaflık, doğa, yaşam, aşk, Çekmeköy Gönüllüleri Derneği, sıcaklık, sanat, resim, spor, trafik, hız, kudret, paylaşmak…
Yazma tekniği ile yaptıkları bir örtü hediye ettiler Yaratıcı Barış atölyesi sonunda. Şimdi evime girer girmez kırmızı figürler merhaba diyorlar. Bir de öykülerini hediye ettiler. Kitabın kapağında; “ÇAĞIRDIM GELDİ DÜŞÜM” “ ÇGD Öykü Atölyesi Düşbazları” yazıyor. içinde küçük öyküler ve çizdikleri karikatürleri var.
Türk eğitim sisteminde yaratıcılığı başat yapmak gerekir. Yaratıcılık, yaratmak Türkiye’de genelde anlaşıldığı gibi salt sanat alanında, sanat malzemesi ile sınırlı değildir. Bilim ve yaşamın her alanı yaratıcılığa açıktır.
Yaratıcı düşündürmek, yaratıcı fikirleri geliştirmek, yaratıcılığın yaşam bulmasını sağlayacak ortamlar sağlamak gerekir eğitimde… Çekmeköy Gönüllüleri Derneğinde yaptığımız buydu. Gençlerin kavramsal, soyut düşünmelerini sağlamak… Farklı ilişkilendirmeler yapmaları için dikkatlerini çekmek, özgün olmanın gereğini ve farklılıkların değerli bir zenginlik olduğunu göstermek.
02 – 02 – 2011 / İSTANBUL
|