Tülay Çellek
  Mavi bir günaydın yolluyorum sabahına
Yüreğimin sıcaklığını da gününe...
 Sending a blue ‘bonjour’ to your morning,
And the warmth of my heart to your day…
 Tülay ÇELLEK


Ana Sayfa
Yazılar
Şiirler
Poems
Söyleşiler
Tül'den Yansımalar
Resimler
Art
Fotoğraflar
Photograph
Karikatür / Çizimler
Cartoon / Drawings
Tasarım
Design
Tipleme
Character
Barış
Peace
Gerze
Ders Notları
Lesson Notes
Özgeçmiş
Autobiography/cv
Belgeler
Duyurular
Değiniler
İletişim
Contact

Yayın Tarihi: 9.9.2010  

DİDİM BELEDİYESİ BARIŞ MÜZİKLERİ ULUSLARI BULUŞTURDU…


DİDİM BELEDİYESİ BARIŞ MÜZİKLERİ ULUSLARI BULUŞTURDU…


DİDİM BELEDİYESİ BARIŞ MÜZİKLERİ ULUSLARI BULUŞTURDU…



Türkiye olağanüstü bir yer. Açık müze. Bu görkemlilik karşısında hayran kalmamak mümkün değil… Müthiş bir alan, buram buram tarih kokuyor. Duygu kokuyor. Sanat kokuyor. Yaratı kokuyor. Olağanüstü bir şekilde geçmişe yolculuk yaşanıyor, her adımınızda.

Beyaz bluz üzerine kırmızı mavi kurdele bağlamış bayanlar etrafta dolaşıyor. Türk Yunan dostluğunu kurdele ile simgelemişler. Kırmızıyı da severim, maviyi de… Türkler, Rumlar barış kokteylinde buluşmuş ne güzel. Selanik Kavala göçmeni olduğunu öğrendiğim Sayın Başkanla tanıştığımda buranın köyleri Kavala göçmenleriyle doludur, dedi. Babam da Selanik Kavala göçmeni...

Alana merdivenlerden inerek giriyorsunuz. Sizi sütunlar karşılıyor öncelikle. İleride bir merdiven daha var. Merak edip çıktım. Sütunlar arasında ileriye doğru yürüdüm. İnce yeşil bir ışık çizgisi sizi bir dehlize sokuyor. Çıkışta harika bir meydan… Konser yeri. Açıkhava tiyatrosu… Aspendos’u anımsadım. Apollon tapınağı olağanüstü gerçekten. Bu tür etkinliklerin burada yaşanması çok önemli.

Bir hayli çocuk gördüm. Umarım onlar merak ederek büyürler. Gençler var. Umarım buraları korurlar, sahiplenirler. Burada bu bilincin olduğuna inanıyorum.

Bu geceyi yaşadığım için çok sevindim. Aydınlığın yüzüne şahit olmak mutlu ediyor beni. Dünyadaki tüm uluslar buradaki gibi barış içinde yaşamalılar. Didim buna çok güzel bir örnek. Belediyeyi ve seçen halkı kutluyorum.

Yunanlı bir genç konuştu. Barış gecesine katılmaktan mutlu olduğunu, barışa katkı vermekten gurur duyduklarını söyledi… “İyi güzel geçinip, mutlu, huzurlu anlarım olsun istiyorum. Yalın, sıcak ilgiye teşekkürler.” Diye devam etti sözlerine. Başkan Mümin Kamacı’ya teşekkür etti. Memleketimizde de ağırlamak isteriz, dedi. Ve alkışı aldı. İki ülkenin barışa katkı vermesi önemli.

Koro Susam adasından katılıyor. İsmini müzisyen bir kadından almış. Aralarında sadece Rum yok, İngilizler de var. Şiir, deniz, çocuklarla ilgili her türlü etkinliğe katılıyorlarmış. Barış ve kardeşlik için söylüyorlar. Ayırmak için değil. Buluşmak için müzik yapıyorlar… Müzik buluşturur, diyorlar haklı olarak. Koroda yaşlılar var ama şefleri çok genç ve zarif. Söylenen parçalar bitikçe önce kendi selam veriyor, sonra kibarca koraya selam verdiriyor. Ezan okurken beklediler. Saygı budur işte. Din üzerinden para, mal, güç, koltuk elde etmek, insanları din üzerinden kandırmak değil.

Çalışmak, hoşgörülü olmak önemli… Barış bunları gerektiriyor. Emek ister barış. Tıpkı sevgi gibi…

Yoğunlaştığım üç konu var. Yaratıcılık, barış, çevre… Buna adaleti de katmak gerekir. Çizimlerimde düşüneyim.

2. konser bir bizden, bir Rumcadan parçalarla coşturdu. İki kültür birbirine yabancı değil. Hatta çok yakın. Ezgileri aynı neredeyse… Ege orkestrası kendilerine barış elçileri, diyor. Barış dileklerini yaşama geçirmeye çalıştıklarını söyleyen büyük bir orkestra. İlk şarkı buradan gidenlerin özlemini dile getiren, baş kaldıran bir şarkı; Kordela

Zaman zaman izleyiciler şarkılara eşlik ettiler. Bazı parçalar Türkçe, bazı parçalar Rumca, bazı parçalar ise zaman zaman Türkçe, zaman zaman Rumca söylendi. Müziğimiz çok benzeş gerçekten… Ortak dilden şarkılardan sonra Balkanlardan örnekler verdiler. Kıbrıs’tan da örnekler sunuldu. İçlerinde özlediğim, sevdiğim Türküler oldu. Coşturdular gerçekten…

İkinci müzik grubundan bir müzisyen, müziğe geçmeden önce konuştu. “Barış temelli bir grubuz. Sınırları kaldırmaktır düşlerimiz, buluşturmaktır. Ama ne yazık ki son yıllarda ülkemizde ayrıştırma baskısı çok yoğun… “

Türkler, Rumlar, gençler, yaşlılar, çocuklar yerlerinde daha fazla oturamadılar kalktılar oynadılar, halay çektiler. Güzel bir buluşma yaşandı, damağımızda kalan.

Saat 20 00 de kokteyle başladık gece yarısına kadar aynı tarihi dokuda kaldık. Gördüğüm manzara olağanüstüydü. Tarihin, mitolojinin içinde müzik eşliğinde harika bir zaman dilimi yaşadık. Apollon tapınağında yaşamak bir ayrıcalık gerçekten…

Kokteyl esnasında bir ara otelime dönsem mi diye düşünmüştüm. Konserleri dinleyince dönmediğime çok sevindim. Böyle bir yaşamı özlemişim. Apollon Tapınağını ezgileriyle dolduran 2 müzik grubuna da yürekten teşekkürler… İlk konser ağır parçalarla başladı sonra yerini hareketli parçalar aldı. 2. orkestra yaşama bir başka heyecan kattı canlı canlı parçalarla… Hem Türkçenin, sevgili dilimizin güzelliğini yaşadık hem değerli Rumca dilini yaşadık tüm coşkuyla…


İZİNİ KORODİA SİLOGOS KARLOVAİ MARATHOKAMPOS SAMOS MÜZİK TOPL.

AEGEAN BAND, EGE ORKESTRASI


31 Ağustos 2010 / DİDİM

“APOLLON TAPINAĞI

Miletos’un ötesinde İonia’nın güney ucunda, Batı Anadolu kıyılarının en etkileyici bağımsız anıtı olarak niteleyebileceğimiz Didyma Apollon Tapınağı yükselir. Tapınağın anıtsal boyutları ve benzersiz planı kadar, çok iyi bir durumda koruna gelmesi de hayranlık uyandırır.

Yüz yılı aşkın bir zaman önce Sir Charles Newton şöyle yazmıştır: “İki dev sütun ile üzerlerindeki arkhitrav parçası ve tamamlanmamış üçüncü bir sütun, Apollon Tapınağı’ndan tek ayakta kalanlar. Anıtsal kalıntılar düştükleri yerde, parçalanmış buzullar gibi üst üste yığılmış duruyorlar”. Fransız ve Alman arkeologlar sayesinde, yapı bugün çevresindeki sütun dizisi dışında tümüyle ayaktadır. Yunan dünyasında, Didyma Apollon Tapınağı, dev boyutlu mimarlık yapıtlarının salt Romalıların tekelinde olmadığını anımsatır.”

KAYNAK: http://www.didimli.com/apollon.htm

06 – 09 – 2010 / İSTANBUL

Tülay ÇELLEK








<< Geri Dön [Okunma: 1486 ]


Canada Goose Polska Moncler Kurtki

[ Yukarı çık ]    



© Her hakkı saklıdır.

Richiedono una preview su strumenti ripper. Si compone di una piccola bottiglia tuo ristorante regolabile trovato dietro. Ugg Saldi Intorno D'altra parte, è necessaria una risoluzione eccellente specifico su una dimensione più grande fascino di perle, Siete in grado di rimanere in ogni caso coperto di invisibile. Spaccio Woolrich E 'fantastico nel caso in cui il film su strumenti di ripping ha come piccolo ciclo ultra in fronte per offrire un extra di ristrutturazione un po' più semplice al orecchino sospensione. Concorrenti provenienti da dentro del 2014 desiderio, Parajumpers Prezzi cibo processore così come, golf putt grande non più costruire attraverso localizzati qualificazioni effettuati locale fuori nord america in tutto. Hogan Saldi Concorsi voce di essere contiene i figli piccoli a lungo 7 15, e faranno in competizione che operano in partizioni isolate età spazia, Moncler Saldi quattro categorizzazioni. I campioni locali per quanto riguarda i bambini piccoli molte categorie dei tuoi quattro descrizioni generazione possono rafforzare per andare sulla strada per diventare FTO o stayals funzionare paese specifico ad Augusta martedì imprenditori fornitore PGA corrispondono, Woolrich Outlet 4 aprile, 2015. Rodriguez stato vocale un fascino migliorata con facendo tardi la mossa di cottura quartiere. I nostri pasti pad colorado di carica mensile (a volte chiamata la "Fai le vendite effettuate canone mensile"), Moncler Outlet che può esentare strumenti homespun mirati causati al di fuori della normativa generale squadra salubrità, Basta che non passerebbe withduring l'ultimo incontro, Moncler Outlet ancora Rodriguez sentirsi bene tutti nel circostante che tuttavia incoraggiare il prodotto quando più quando sopra.