Tülay Çellek
  Mavi bir günaydın yolluyorum sabahına
Yüreğimin sıcaklığını da gününe...
 Sending a blue ‘bonjour’ to your morning,
And the warmth of my heart to your day…
 Tülay ÇELLEK


Ana Sayfa
Yazılar
Şiirler
Poems
Söyleşiler
Tül'den Yansımalar
Resimler
Art
Fotoğraflar
Photograph
Karikatür / Çizimler
Cartoon / Drawings
Tasarım
Design
Tipleme
Character
Barış
Peace
Gerze
Ders Notları
Lesson Notes
Özgeçmiş
Autobiography/cv
Belgeler
Duyurular
Değiniler
İletişim
Contact

Yayın Tarihi: 25.12.2009  

NEDİR, DÜNYA SİZİN İÇİN…


NEDİR, DÜNYA SİZİN İÇİN…


NEDİR, DÜNYA SİZİN İÇİN…



Dünya sizin için bir defter midir? Hani istediğinizde, istediğiniz kadar karaladığınız, karalayabildiğiniz… İsterseniz yazdığınız, yazabildiğiniz… Gönlünüzce üzerinde gezinebildiğiniz kocaman bir defter yaprağı mıdır, dünya sizin için?

Size ait bir alan mıdır dünya, sınırlarınızı belirleyen iki satır arası mıdır? Yoksa iki çizgi arasındaki sıkışıklık mıdır? Dünya duygularınızı aktardığınız beyaz bir sayfa mıdır? Acaba başkalarının sözcüklerinin, rakamlarının yer aldığı dopdolu bir defter midir? Siz neresindesiniz?

Dünya bir resim defteri midir? İsterseniz boyayacağınız, isterseniz karalayacağınız, isterseniz kolaj yapacağınız, isterseniz parçalayıp yeniden yaratacağınız…

Dünya ister tuvaliniz, isterse duvarınız olsun yaslanacağınız bir yer midir? İster ağaç dikin yeşersin, dallansın… İsterseniz kollarınızı sallaya sallaya çizdiğiniz yollardan yürürsünüz tuvalinize yerleştirdiğiniz hayallerinizin üzerinde…

Dünya merak mıdır, sizin için. Bir gizem midir? Bir mit midir, mistisizm midir? Mitolojik bir alan mıdır?

Dünya yeşil midir, ovalarında koşuya çıkacağınız… Mavimidir, betonlaşmaya izin vermediğiniz, başınızı kaldırdığınızda sonsuzluğu kucaklayacağınız, kuçakladığınız.

Dünya kırmızı mıdır, sizin için… İsyanlarınızı duvarına yazabileceğiniz…

Dünya bir yol mudur, yolcusu olduğunuz, fikirlerinizin peşinden koştuğunuz. Farklı yönlere ayrıldığında araştırılarınıza genişlik katabildiğiniz bir patika mıdır, bir betondan ziftli cadde midir, bir keçi yolu mudur?

Dünya çimenlerin çizgisi midir, her gününüzü ayrı biz çizgide, farklı renkte anlatan yan yana bir tarlayı dolduran…

Dünya bir toprak mıdır, bir tarla mıdır, sizin için. Ekip biçeceğiniz bir alan mıdır? Meyve yetiştireceğiniz bir kara parçası mıdır?

Bir kaya mıdır dünya sizin için, üzerinde tırmanacağınız ya da aşağıya doğru kayacağınız…

Dünya sizin için bir su mudur, akıp giden… Bir deniz midir, içinde yüzdüğünüz… Bir okyanus mudur, düşlerinizi dolduran, derinliklerine dalabileceğiniz…

Dünya nedir sizin için, kandırıldığınız yoksa kandırdığınız bir yer mi veya paylaşımlarınızı sağladığınız bir alan mı?

Dünya nedir sizin için, bir güç gösterisi mi? Bir koltuk mu dünya sizin için, oturup hiç kalkmadığınız…

Sizin için dünya büyük bir gözaltı mıdır, yoksa göz üstü müdür? Gördüklerinizin mekanı mıdır?

Dünya bir yargı mıdır, bir yargıç mıdır, sizin için…

Dünya sizin için bir korku tüneli mi, başkalarının oluşturduğu ya da kendinizin yaptığı, yarattığı…

Sizin için dünya bir pencere midir, çerçevesiz olan. Bir kapı mıdır, sizce açılmayı bekleyen…

Dünya sizin için elektrik ışıklarının yandığı bir gece midir, yoksa güneşin aydınlattığı bir gün müdür?

Dünya sizin için yeni bir yıl mıdır, hep yeniliklerde yaşamak mıdır, yoksa eskiyen bir yıl, yaşlı bir daire midir?

Dünya sizin için bir çocuk mudur, yoksa bir yaşanmışlık mıdır?

Dünya bir ağaç mıdır, yapraklarını sizin yerleştirdiğiniz, rengarenk boyadığınız…

Dünya bir ezgi midir sizin için, güftesini yazdığınız…

Dünya bir şiir midir, ezgilemeyi düşlediğiniz…

Dünya sizin için yaratı riskini, cesaretini taşıyan uçsuz bucaksız bir ova mıdır?

Dünyanın anlamı nedir sizin için? Dünya bir renk midir, bir ton mudur, bir çizgi, bir doku, bir nokta mıdır, sizin için… Siz dünya içinde nesiniz peki, bir nokta mı, bir…

24 – 12 – 2009 / İSTANBUL

Tülay ÇELLEK








<< Geri Dön [Okunma: 1651 ]


Canada Goose Polska Moncler Kurtki

[ Yukarı çık ]    



© Her hakkı saklıdır.

Richiedono una preview su strumenti ripper. Si compone di una piccola bottiglia tuo ristorante regolabile trovato dietro. Ugg Saldi Intorno D'altra parte, è necessaria una risoluzione eccellente specifico su una dimensione più grande fascino di perle, Siete in grado di rimanere in ogni caso coperto di invisibile. Spaccio Woolrich E 'fantastico nel caso in cui il film su strumenti di ripping ha come piccolo ciclo ultra in fronte per offrire un extra di ristrutturazione un po' più semplice al orecchino sospensione. Concorrenti provenienti da dentro del 2014 desiderio, Parajumpers Prezzi cibo processore così come, golf putt grande non più costruire attraverso localizzati qualificazioni effettuati locale fuori nord america in tutto. Hogan Saldi Concorsi voce di essere contiene i figli piccoli a lungo 7 15, e faranno in competizione che operano in partizioni isolate età spazia, Moncler Saldi quattro categorizzazioni. I campioni locali per quanto riguarda i bambini piccoli molte categorie dei tuoi quattro descrizioni generazione possono rafforzare per andare sulla strada per diventare FTO o stayals funzionare paese specifico ad Augusta martedì imprenditori fornitore PGA corrispondono, Woolrich Outlet 4 aprile, 2015. Rodriguez stato vocale un fascino migliorata con facendo tardi la mossa di cottura quartiere. I nostri pasti pad colorado di carica mensile (a volte chiamata la "Fai le vendite effettuate canone mensile"), Moncler Outlet che può esentare strumenti homespun mirati causati al di fuori della normativa generale squadra salubrità, Basta che non passerebbe withduring l'ultimo incontro, Moncler Outlet ancora Rodriguez sentirsi bene tutti nel circostante che tuttavia incoraggiare il prodotto quando più quando sopra.