Tülay Çellek
  Mavi bir günaydın yolluyorum sabahına
Yüreğimin sıcaklığını da gününe...
 Sending a blue ‘bonjour’ to your morning,
And the warmth of my heart to your day…
 Tülay ÇELLEK


Ana Sayfa
Yazılar
Şiirler
Poems
Söyleşiler
Tül'den Yansımalar
Resimler
Art
Fotoğraflar
Photograph
Karikatür / Çizimler
Cartoon / Drawings
Tasarım
Design
Tipleme
Character
Barış
Peace
Gerze
Ders Notları
Lesson Notes
Özgeçmiş
Autobiography/cv
Belgeler
Duyurular
Değiniler
İletişim
Contact

Yayın Tarihi: 5.5.2003  

YENİ YILA GİRERKEN


YENİ YILA GİRERKEN


YENİ YILA GİRERKEN

Sanırım yedi yıl önceydi. Kanser olan bir arkadaşımla, akşamı yeni yıla girilecek bir günde buluşmuştuk.

Onunla on beş günde bir buluşur, bir yerlerde oturur, yemek yeriz, kalkarız başka yerde tatlımızı yer, keyfimiz yerindeyse ve vaktimiz varsa bir başka yerde de kahvemizi içerdik. Ondan iyimserliği öğrenmiştim. Ama bunu her zaman yaşama geçiremiyor, moralim çok bozulunca onu arar iyimserlik tazelerdim. İçimden de kendime kızar, niye onun yüklemesine gereksinme duyuyor, onu da yoruyorum diye. Bir gün söyleyiverdim. Yanıtı “keşke ben de hasta olmadan önce bu kadar iyimser olabilseydim” diye olmuştu hayıflanarak. 6 yıl yatılı okumuştum. Beyaz tene, koyu saçlara sahibim. Hiç yapmadım ama hep hayal etmiştim saçlarımı sarıya boyatsam nasıl olur diye o zamanlar. N. ile dolaşırken, eğer hastalığı nüksettiyse perukçulara uğrardık. Yıllar sonra onun sayesinde sarı peruk denemiştim. Yoksa asla oralara gideceğimi sanmıyorum. Berbattı görüntüm. Uçuk oluvermiştim. Belirsizlik hoş durmamıştı. İyi ki de boyatmamışım deyip durmuştum kendi kendime. O peruklu olduğu zaman benden başkasıyla buluşmazdı. Çünkü arada grubumuza başka arkadaşlarımızda katılırdı. Peruğu çok tabii olduğu halde onu bir türlü buna ikna edememiştim. Halbuki iltifat etmeyi severim, insanları mutlu etmeyi de. Onunla dertleşir, dostluktan konuşurduk. Kızını anlatırdı. Anahtarlık koleksiyonu yaptığı için kızına İngiltere’den anahtarlık getirmiştim. Sesi çok güzeldi. Duygulu, incelikleri olan bir arkadaşımdı. Onun yanında kendimi mutlu hissediyor, bende gittiğim konferansları ya da sinemayı özetliyordum. O da annem gibi süslenmemi isterdi. Çünkü çok nadir ve hafif kullanırdım makyajı.

Buluştuğumuz o yılbaşı günü, “bu gece ne yapacaksın” diye sormuştu. O zamanlar İA. Güzel Sanatlar Lisesinde Resim Bölümü Müdür yardımcısıydım. Her yıl bir müdür değiştiriyorduk. Bunalmıştım. O sıkıntıyla, “benim için değişen bir şey olmayacak, her gecekinden farklı geçmeyecek. O gece de her zamanki gibi uykuya sığınacağım. Ertesi gün de diğer günlerden faklı olmayan, sıradan bir güne uyanacağım” demiştim. Verdiği yanıt beynime kazınmıştı. “Bense Tülaycığım” demiş ve inanılmaz bir yaşam hasreti taşıyan gözlerle bana bakarak, “yarına çıkabilecek miyim, diyebileceğim bir geceye gireceğim ve belki bir daha uyanmamak üzere yatacağım.” Mahvolmuştum. Ben yaşamın tadını fark etmek şöyle dursun, bıkkınlıkla haykırmıştım yüzüne, böyle hayatta çekilir mi dercesine. O ise yaşamak olsunda her şeye karşın güzelliğe dönüştürülebilir, bu senin elinde. Ama yaşama şansı olabilene tüm bunlar dercesine…

Aradan geçen yıllar bizi ayırdı. Çünkü o hastalığına ve İstanbul hastanelerinin ağır koşullarına dayanamayarak, ailesinin yanına gitti. Ailesinde sağlıkçı olduğu için daha iyi bakılırım diye. Sessizce katlandım haberine ve yıllar alan hasretine.

Bu yılbaşına iki gün kala ölüm haberini aldım. Kahroldum. Neden yazın ölmedi, baharda ya da. Tam yeni yıla girerken neden yaptı bunu bana. Hayatımın en kötü yılbaşısını geçirdim. Ölüm haberine dayanmakta zorlandığım için uykuya sığındım. Ama bir ara ısrarla çalan telefon zili nedeniyle kalkmak zorunda kaldım. Arayan, kolay kolay beni aramayan ortak bir arkadaşımdı. Ve saat 12oo… Onlara hep kızardım. N. durmadan beni teselli ederdi. Bak onlar evli, çocukları var, çok yoğunlar. Sen daha müsaitsin kusurlarına bakma derdi. Ben de son derece kızmama karşın yine de N. den etkilenerek onları arar, böylece iletişimimizi koparmamış olurduk ki onlar bundan çok haz alırlar, her konuşmamızda da N.nin dediklerini haklı çıkarırlardı. Yeni yıla ağlayarak girdim. Batıl itikatlarım yoktur ama inançlarım çok kuvvetlidir. Fakat etrafımda söylenen bir şeyi de yinelemeden edemeyeceğim. Yeni yıla nasıl girersen yılın öyle geçermiş derler ya. İlk defa 3 Nisan doğum günümü de beni çok üzen bir haberle ağlayarak geçirdim.

N. yi çok özlüyorum. Annemi ve babamı da… Toprağa çiçek olmaya gittikleri için kahroluyorum. Yıllar önce bir filme gitmiştim. Beyoğlu’ndayım. Bir arkadaşa rastladım. “Nereye” diye sordu. Sinemaya” dedim. Ama şimdi adını anımsayamayacağım bir filmin adını söyleyerek. “Gel ‘Sur’ filmine gidelim” dedi. İyi ki de demiş. İlk sahnesini hiç unutamıyorum. Mavi bir duman, gecemsi, egzotik bir görüntü, geride sur gibi bir yapı, kapısından bize doğru geliyordu güzelim mavi. Ve tok, inanılmaz etkileyici bir ses şunu söylüyordu, “onu öldüğü için asla bağışlamayacağım

Tülay ÇELLEK








<< Geri Dön [Okunma: 2242 ]


Canada Goose Polska Moncler Kurtki

[ Yukarı çık ]    



© Her hakkı saklıdır.

Richiedono una preview su strumenti ripper. Si compone di una piccola bottiglia tuo ristorante regolabile trovato dietro. Ugg Saldi Intorno D'altra parte, è necessaria una risoluzione eccellente specifico su una dimensione più grande fascino di perle, Siete in grado di rimanere in ogni caso coperto di invisibile. Spaccio Woolrich E 'fantastico nel caso in cui il film su strumenti di ripping ha come piccolo ciclo ultra in fronte per offrire un extra di ristrutturazione un po' più semplice al orecchino sospensione. Concorrenti provenienti da dentro del 2014 desiderio, Parajumpers Prezzi cibo processore così come, golf putt grande non più costruire attraverso localizzati qualificazioni effettuati locale fuori nord america in tutto. Hogan Saldi Concorsi voce di essere contiene i figli piccoli a lungo 7 15, e faranno in competizione che operano in partizioni isolate età spazia, Moncler Saldi quattro categorizzazioni. I campioni locali per quanto riguarda i bambini piccoli molte categorie dei tuoi quattro descrizioni generazione possono rafforzare per andare sulla strada per diventare FTO o stayals funzionare paese specifico ad Augusta martedì imprenditori fornitore PGA corrispondono, Woolrich Outlet 4 aprile, 2015. Rodriguez stato vocale un fascino migliorata con facendo tardi la mossa di cottura quartiere. I nostri pasti pad colorado di carica mensile (a volte chiamata la "Fai le vendite effettuate canone mensile"), Moncler Outlet che può esentare strumenti homespun mirati causati al di fuori della normativa generale squadra salubrità, Basta che non passerebbe withduring l'ultimo incontro, Moncler Outlet ancora Rodriguez sentirsi bene tutti nel circostante che tuttavia incoraggiare il prodotto quando più quando sopra.