Tülay Çellek
  Mavi bir günaydın yolluyorum sabahına
Yüreğimin sıcaklığını da gününe...
 Sending a blue ‘bonjour’ to your morning,
And the warmth of my heart to your day…
 Tülay ÇELLEK


Ana Sayfa
Yazılar
Şiirler
Poems
Söyleşiler
Tül'den Yansımalar
Resimler
Art
Fotoğraflar
Photograph
Karikatür / Çizimler
Cartoon / Drawings
Tasarım
Design
Tipleme
Character
Barış
Peace
Gerze
Ders Notları
Lesson Notes
Özgeçmiş
Autobiography/cv
Belgeler
Duyurular
Değiniler
İletişim
Contact

Yayın Tarihi: 11.8.2009  

ÖĞRENCİ YANITLARI - ÖBE


ÖĞRENCİ YANITLARI - ÖBE


ÖĞRENCİ YANITLARI - ÖBE



Sevgili Özlem Bahar dersimizi çok zenginleştiren bir öğrencim oldu dönem süresince. Sadece derse devam etmekle kalmadı fahri asistanlık yaptı. Çok çalışkan ve çok araştırmacı bir kişilik… Ertelemeler yapmadığı için çalışmalarıyla ve tabii ki yaratıcı fikirleriyle derse muazzam katkı verdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki yaşamı başarılarla dolacaktır. Tasarımlarıyla yaşamı değiştirmede güzel katkıları olacaktır eminim. Ayrıca alanında yapacağı çalışmalar da büyük başarılar elde edeceğine eminim.

Benim en büyük şansım, YTÜ nün bu son derece değerli, düzeyli, nitelikli, yaratıcı öğrencileri olmuştur…

Merhaba Hocam;

1- Fikir üretme açısından dersin tamamını verimli kullanmaya çalışıyorum. Saydamlar gösterilirken kendi edindiğim görsel hafızamla da bütünleştirerek bir tür beyin fırtınası yapıyorum ve gerçekte birçok fikir ders esnasında oluşan etkileşimle meydana geliyor. Ders dışında yaptıklarım ise; örnekleri incelemek ve uygulama yapmak. Ancak maalesef düzenli olmuyor ayırdığım vakitler. Bazen bir gün, bazen farklı günlere yayılmış saatler...

2- Grafik Tasarım dersini seçmemin temel sebebi çağrının önemine inanmam. Yaratılan her ne olursa olsun onu tanıtan içindekilerden önce göze gelen ilgi, albeni oluşturan kabıdır. Ve bir sanat yöneticisi için bunları uygulamayı bilmek çok büyük bir avantaj.

3- Ders alanım dışında olmadığından yapılanları zaten ödev olarak değil bir tasarım süreci olarak algılıyorum. Sonuçta ortaya çıkandan ziyade tasarımlama süreci içerisinde edindiklerim asıl getiriler oluyor.

4- Etrafımdaki olayları algılayabilmem ve bunlara tepki verebilmem benim varlığım kadardır. Önce kendi gerçekliğimden emin olmalıyım ki çevremi hatta belki dünyayı bir şeylere inandırabileyim. Bu sebeple kendimi ve hayatı olabildiğince ciddiye alıyorum.

5- Yoğun ders temposu, sürekli araştırma gerektiren görevler muhakkak birçoğumuzun bahanesi ama ben arada tembellik yapıp suya sabuna dokunmadan oturduğumu da biliyorum. Ama bu süre çok uzun sürmüyor. Galiba herkesin yaptığı zihin tatilleri yapıyorum ben de. Bazen uzun sürse de...

6- Biliyorum ki bu günün dünyasında sesimi çıkarmazsam üzerime basıp geçerler. Her türlü misyondan önce her bireyin olması gerektiği gibi yaşanılan topraklar için sesimizi çıkarmak görevimiz. Bilme, bilinçlendirme, yöneltme, sınama, öğretme ve sayısız amaçla katılımcı olmak sanat, edebiyat, yaşam, kültür, sosyoloji, psikoloji... için son derece gerekli.

7- Farkındalığın farkında olmak beraberinde başarıyı getirir. Amaç ne olursa olsun önce olan bitenin farkında olmak ve bunları anlamlandırabilmek gerekir. Elimden geldiğince farkında olduklarımı yorumlamaya çalışıyorum.

8- Yaratıcılık yazımı beğenmiştiniz :)

9- Gerektiğinde kendimi yönetmenin, gerektiğinde yönetilmenin bir erdem olduğuna inanıyorum. Çünkü her zaman benim bildiklerim doğru değil ve yönlendirilmeye de ihtiyaç duyuyorum…

10- Eskizler bir sürecin ifadeleridir ve süreçlerle de ilgilenen her insan için önemlidir.

Teşekkür ederim...

B.Ö.E.

Tülay ÇELLEK








<< Geri Dön [Okunma: 2314 ]


Canada Goose Polska Moncler Kurtki

[ Yukarı çık ]    



© Her hakkı saklıdır.

Richiedono una preview su strumenti ripper. Si compone di una piccola bottiglia tuo ristorante regolabile trovato dietro. Ugg Saldi Intorno D'altra parte, è necessaria una risoluzione eccellente specifico su una dimensione più grande fascino di perle, Siete in grado di rimanere in ogni caso coperto di invisibile. Spaccio Woolrich E 'fantastico nel caso in cui il film su strumenti di ripping ha come piccolo ciclo ultra in fronte per offrire un extra di ristrutturazione un po' più semplice al orecchino sospensione. Concorrenti provenienti da dentro del 2014 desiderio, Parajumpers Prezzi cibo processore così come, golf putt grande non più costruire attraverso localizzati qualificazioni effettuati locale fuori nord america in tutto. Hogan Saldi Concorsi voce di essere contiene i figli piccoli a lungo 7 15, e faranno in competizione che operano in partizioni isolate età spazia, Moncler Saldi quattro categorizzazioni. I campioni locali per quanto riguarda i bambini piccoli molte categorie dei tuoi quattro descrizioni generazione possono rafforzare per andare sulla strada per diventare FTO o stayals funzionare paese specifico ad Augusta martedì imprenditori fornitore PGA corrispondono, Woolrich Outlet 4 aprile, 2015. Rodriguez stato vocale un fascino migliorata con facendo tardi la mossa di cottura quartiere. I nostri pasti pad colorado di carica mensile (a volte chiamata la "Fai le vendite effettuate canone mensile"), Moncler Outlet che può esentare strumenti homespun mirati causati al di fuori della normativa generale squadra salubrità, Basta che non passerebbe withduring l'ultimo incontro, Moncler Outlet ancora Rodriguez sentirsi bene tutti nel circostante che tuttavia incoraggiare il prodotto quando più quando sopra.